Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.miniles.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. S spletno trgovino www.miniles.net (v nadaljevanju spletna trgovina) upravlja podjetje Mizarstvo Miniles, Jure Straus s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.miniles.net, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje spletnega naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev na spletni strani www.miniles.net kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Pogoji poslovanja so veljavni od 1.4.2020

Podatki o podjetju

Naslov spletne trgovine: www.miniles.net

Polno ime: Mizarstvo Miniles, Jure Straus s.p

Naslov: Tunjiška cesta 21, 1241 Kamnik

TRR/IBAN: SI56 6100 0002 5279 226 (Delavska hranilnica d.d.)

Matična številka: 8669104000

Davčna številka: SI 623 67 587

BIC (Swift): HDELSI22

Zavezanec za DDV: DA

E-pošta: minilesinfo@gmail.com

Podjetje je vpisano v poslovni register Slovenije na dan.1.7.2020

Strinjanje s pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo izdelkov, objavljenih na spletni strani www.miniles.net . Z uporabo spletnega mesta se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

Splošno o www.miniles.net

Spletna trgovina www.miniles.net je namenjena prodaji izdelkov za novorojenčke, malčke in otroke.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

Avtorske pravice podjetja

Vse vsebine, objavljene na www.miniles.net , so last podjetja Miniles, Jure Straus s.p.,  in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja Miniles, Jure Straus s.p.,  se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Slike so lahko zgolj simbolične in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve (se nanaša predvsem na barvne nianse).

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Včasih lahko pride do napake in izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo o tem obvestili in vrnili morebiti že plačano kupnino.

Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika

Kupec poravna plačilo preko UPN obrazca. Takoj po oddaji naročila bo kupcu na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR.

Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Miniles, Jure Straus s.p. v roku 48h po prejemu predračuna.

Izdaja računa

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Račun za opravljene storitve boste prejeli na svoj e-naslov, ki nam ga boste zaupali ob oddaji naročila. V kolikor bi ga želeli prejeti tudi v fizični obliki, nam prosim to sporočite na minilesinfo@gmail.com

Dostava

Za blago na zalogi je dobavni rok 1-7 delovnih dni. Za dostavo skrbi dostavna služba Pošta Slovenije, ki vas bo predhodno obvestila o datumu in uri dostave. Med vikendi in prazniki ni dostave.

V primeru, da kupec ob zaključku naročila izbere možnost osebni prevzem” se strošek dostave ne zračuna. Po elektronski pošti, boste obveščeni, kateri dan in uro lahko paket prevzamete. Naročila prevzamete na naslovu: Žebljarska pot 5, 1241 Kamnik.

Stroški dostave

Strošek dostave se vam prikaže v košarici. Stroški dostave so različni glede na težo paketa in kam se ga pošilja.

Veljavnost ponudbe, cene in akcije

Vse cene oblikuje ponudnik in so označene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Cene so predstavljene kot redne cene ali kot akcijske cene. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o oddanem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Podjetje Miniles, Jure Straus s.p. je zavezanec za davek. V cene je vštet 22% davek. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila s prej navedenim načinom (po predračunu), pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti se ne seštevajo.

Spletna trgovina miniles.net si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga trenutno ni možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini Miniles.net so občasno objavljena gesla oz. promocijske kode, ki prinašajo določene popuste:
• Popusti so lahko izraženi v procentih in kot določenih zneskih
• Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
• Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo.

Postopek nakupa

Nakup v naši spletni trgovini Miniles.net je enostaven.

Dodajanje artikla v nakupovalno košarico 

V spletni trgovini kupec označi vrsto in količino izdelkov, ki jih namerava naročiti. Naroči lahko različne izdelke in količine izdelkov iz prodajne ponudbe, nato klikne na gumb »dodaj v košarico«. Kadarkoli lahko v prodajni košarici spremeni naročene količine izdelkov ali pa posamezne izdelke iz košarice odstrani.

Odstranitev izdelkov iz nakupovalne košarice

Na spletni strani www.miniles.net se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice. Po kliku na omenjeno ikono se uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti artikel iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in nato na ikono »X«.

Ko je košarica posodobljena, lahko nadaljujete z nakupom s klikom na gumb »nazaj v trgovino«.

Zaključek nakupa

Za dokončanje naročila mora uporabnik izpolniti potrebna polja:

Podatki o uporabniku

Izpolniti je potrebno zahtevane kontaktne podatke, ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter nadalje za dostavo izdelka:

– Ime, priimek, e-mail naslov, telefon, naslov, poštno številko, kraj in država

Naslov za dostavo

Če želi uporabnik paket dostaviti na naslov, ki je drugačen od uporabnika, naj obkljuka »dostavi na drug naslov« in odprlo se bo dodatno polje, v katerega se vpišejo vsi zahtevani podatki.

Komentar ob vašem naročilu

Če želite dodati dodatno sporočilo to vpišite pod »opombe naročila«.

Pregled naročila 

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek dostave, skupni strošek za plačilo in informacije o neposredni bančni transakciji so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Pred zaključkom naročila se kupec zaveže, da je prebral pogoje poslovanja spletne strani www.miniles.net in potrdi, da se z njimi strinja.

Zaključek naročila

S klikom na gumb »kupite sedaj« je naročilo zaključeno in spremembe niso več mogoče. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše naslednje besedilo: »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.«

Izpisani so tudi ostali podatki o naročilu: številka naročila, datum naročila, e-naslov, končni znesek s poštnino in izbrani način plačila.

Kupcu se izpišejo podrobnosti o našem bančnem računu, kot tudi podrobnosti in specifikacija oddanega naročila, ki si jo lahko kupec ponovno pogleda in morebitne nepravilnosti sporoči na mail (minilesinfo@gmail.com). Na koncu se izpiše tudi naslov plačnika in naslov za dostavo.

V nekaj minutah po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov obvestilo »Vaše naročilo je bilo sprejeto«, v katerem je podrobno navedena specifikacija in vrednost izdelkov, ponovno pa se izpišejo tudi podrobnosti o našem bančnem računu in informacije o dostavi. Po prejemu obvestila, mora kupec v 48 urah poravnati celoten znesek naročila. Če kupec naročila ne poravna se naročilo prekliče.

Prodajalec bo vsako naročilo kupca pregledal. V primeru, da naročenega artikla izjemoma ni več na zalogi ali v primeru morebitne napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri elektronskem prenosu podatkov, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo zavrne, kupcu pa predlaga nakup podobnega izdelka, ki je na zalogi. Kupec lahko novo ponudbo sprejme, lahko pa jo tudi brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.

Po prejemu potrdila o plačilu bo prodajalec pričel z izdelavo naročenega izdelka, katerega rok dobave je 7-21 delovnih dni.

Vračilo in zamenjava blaga ter pravica do odstopa do nakupa

Kupec ima pravico, da v roku 14. dneh od prejema vrne izdelek. Kupec mora v 14. dneh od prejema izdelka pisno sporočiti prodajalcu na e-pošto: minilesinfo@gmail.com, da z izdelkom ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe. Izdelek mora nato vrniti v roku 14. dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev izdelka v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14. dni od prevzema vrnjenega blaga.

Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Ponudnik ne sprejema pošiljk z odkupnino.

Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa , ki ga kupec prejme po e-pošti.

Kupec ne more in ne sme prejetega artikla neovirano uporabljati v času odstopa od pogodbe. Kupec sam nosi breme za nevarnost izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi vrniti ali zamenjati.

Reklamacija

Izdelki so pomanjkljivi, če ne ustrezajo tehničnim standardom. Kupec mora očitne napake dobavljenega blaga, opazne brez posebne pozornosti, uveljaviti najkasneje v 14. dneh po prejemu. Kasneje očitnih napak ni več mogoče uveljavljati. V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico do nadomestne nabave, ali, kadar to ni mogoče, ima pravico zahtevati razveljavitev pogodbe. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije tudi stroške poštnine. Ponudnik ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži.

Varnost podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov/kupcev v skladu z ZVOP-1. Podatki o uporabnikih oz. kupcih so shranjeni zgolj na strežnikih podjetja in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Podjetje uporablja podatke uporabnikov oz. kupcev izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran www.miniles.net za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Odveza odgovornosti

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Spletna trgovina  www.miniles.net  si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina www.miniles.net i spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe kupcev v zvezi s ponudbami spletne trgovine www.miniles.net sprejemamo na mailminilesinfo@gmail.com in se po najboljših močeh trudimo izpolnjevati svojo dolžnost in ugoditi kupcem. Podjetje varuje podatke pritožnika in jih ne razkriva tretjim osebam, razen na izrecno željo pritožnika.

Podjetje se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njena nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Poslanstvo trgovine so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Kadarkoli pa smo vam na voljo preko elektronskega naslova www.miniles.net , kjer vam bomo z veseljem skušali pomagati.

Pravila nagradne igre

Splošne določbe

Organizator nagradne igre je podjetje Mizarstvo Miniles, Jure Straus s.p, Tunjiška cesta 21, 1241 Kamnik (v nadaljevanju “organizator”). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah (v nadaljevanju “udeleženec”).

Pravica in pravila v nagradni igri

Nagradna igra ni v nobeni povezavi z družabnim omrežjem Facebook/Instagram (v nadaljevanju Facebook/Instagram) in ni v nobenem primeru sponzorirana, podprta ali organizirana s strani Facebooka/Instagrama. Prejemnik podatkov, ki jih daje na razpolago udeleženec ni Facebook/Instagram, ampak organizator. Za vsebino nagradne igre je izključno odgovoren organizator – in ne Facebook/Instagram. Facebook/Instagram ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi z nagradno igro.

Pogoji nagradne igre in dodatne informacije o nagradni igri so objavljene pod posamezno Instagram/Facebook objavo, vključno z časom trajanja nagradne igre.

Udeleženci v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri veljajo le omejitve, določene v teh pravilih nagradne igre.

V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, starejše od 15 let, ki izpolnjujejo v teh pogojih navedene pogoje sodelovanja. Mlajši od 18 let lahko v nagradni igri sodelujejo ob soglasju staršev oz. zakonitih zastopnikov. V nagradni igri ni dovoljeno sodelovati pravnim osebam.

Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je, da so udeleženci seznanjeni in se strinjajo z vsemi pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri udeleženec pristane na vse pogoje in pravila v zvezi z nagradno igro. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Navodila nagradne igre

Udeleženec sodeluje v nagradni igri tako, da na Facebook/Instagram strani izpolni navedene pogoje objavljene pod dotično Facebook/Instagram objavo. Udeleženec lahko sodeluje enkrat – izjemoma večkrat, če je to posebej navedeno v pogojih. V kolikor je udeleženec mladoletna oseba, mora za sodelovanje v nagradni igri pridobiti dovoljenje starša ali zakonitega skrbnika. Mladoletna oseba lahko nagrado v primeru, da je izžrebana, prevzame le s privolitvijo starša ali zakonitega skrbnika.

Nagrajenci nagradne igre

Organizator bo v okviru te nagradne igre podelil nagrado, ki je omenjena pod Facebook/Instagram objavo v tekstu.

Žrebanje bo izvedel organizator in ne bo javno. Izvedeno bo s pomočjo računalniškega programa na podlagi oddanih komentarjev in všečkov. Izjemoma se žrebanje opravi javno.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec strinja z objavo imena in priimka oziroma uporabniškega imena v okviru izžrebancev te nagradne igre. Organizator bo izžrebanega o prejeti nagradi obvestil najpozneje v roku 3 (treh) delovnih dni po izvedenem žrebanju oz. po zaključku nagradne igre, in sicer z objavo na Facebook/Instagram profilu in s pozivom, da na zasebno sporočilo Facebook/Instagram pošlje sporočilo s svojim imenom, priimkom in naslovom, kamor mu bo organizator poslal nadaljnja navodila za prevzem nagrade.

V primeru, da se izžrebanec v roku 3 (treh) delovnih dni od obvestila o prejemu nagrade na Facebook/Instagram profilu ne bo odzval, se bo štelo, da umika svojo udeležbo v nagradni igri in se hkrati odpoveduje pravici do nagrade.

Po prejemu popolnih podatkov bo nagrada nagrajencu poslana po pošti v roku 30 (tridesetih) delovnih dni. Organizator ne prevzema morebitnih stroškov, ki bi nastali s prevzemom nagrade.

Nagrade nagradne igre

Nagrade so navedene pod individualno objavo.

Nagrade ni možno zamenjati za denar oz. drugo blago.

Pravice prevzema nagrade ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

Sodelujoči so seznanjeni z možnostjo osvojitve nagrade, ki je lahko predmet obdavčitve po Zakonu o dohodnini. Akontacijo za dohodnino za nagrade plača organizator, nagrajenci pa so kot zavezanci za dohodnino (2. odst. 35. člena ZDavP-2) organizatorju dolžni pisno predložiti natančne osebne podatke (ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčno izpostavo, svojo davčno številko) in sicer najkasneje v roku 14 dni od prejema obvestila o prevzemu nagrade (ali v drugem roku, ki bo naveden v obvestilu). Predložitev navedenih podatkov je pogoj za prevzem vsake nagrade, katere vrednost presega 42 EUR z DDV. Če nagrajenec organizatorju teh podatkov ne posreduje v zahtevanem roku, od soorganizatorjev ni upravičen zahtevati izročitve nagrade. Soorganizatorja sta v teh primerih (odklonitev ali nepravočasno posredovani predpisani osebni podatki) prosta vseh obveznosti, ki izhajajo iz teh pravil do nagrajenca. V primeru, da je nagrajenec mladoletna oseba, bo organizator odvedel akontacijo dohodnine za njegovega starša oz. njegovega zakonitega zastopnika. Druge morebitne davčne obveznosti ali kakršne koli druge stroške, vezane na nagrado, nosi nagrajenec sam.

Izključitev iz nagradne igre

V primeru kršitve navedenih pravil nagradne igre si organizator pridržuje pravico, da izključi kršitelje iz nagradne igre brez predhodnega opozorila. Izključene bodo osebe, ki uporabljajo nezakonite pripomočke ali si drugače pridobijo koristi s pomočjo manipulacije (ena fizična oseba z več Facebook profili). Tudi osebe, ki sodelujejo v imenu tretjih oseb (z njihovo vednostjo ali brez njihove vednosti) so lahko izključene iz nagradne igre. Prav tako se za kršitev šteje sodelovanje preko društev nagradnih iger, avtomatskih storitev in predvsem preko profesionalne službe z nagradnimi igrami. V primeru izključitve sodelovanja iz nagradne igre, se lahko nagrajencu naknadno odvzamejo nagrade oz. se od nagrajenca zahtevajo nazaj že izročene nagrade. V kolikor naknadno izključeni nagrajenec ne razpolaga več z izročeno nagrado, se lahko od njega zahteva denarni znesek v višini vrednosti prejete nagrade.


Izključitev odgovornosti

Organizator ni odgovoren za neposredno ali posredno škodo, ki izhaja iz sodelovanja v nagradni igri, če je strežnik nedosegljiv, razen če je to mogoče pripisati skrajno malomarnim ali namernim dejanjem, ki jih je organizator dolžan zastopati. Poleg tega organizator ni odgovoren za kakršnekoli tehnične napake in motnje, izpade omrežja ali električne energije. Organizator si v izrednem primeru predčasne prekinitve nagradne igre iz razlogov, ki niso na njegovi strani, pridržuje pravico, da nagrade podeli med tistimi, ki so v nagradni igri sodelovali do trenutka prekinitve ali pa da nagradne igre, brez kakršnihkoli obveznosti do sodelujočih, ne dokonča.

Varnost osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil v nagradni igri

V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Cartfox

Upravljavec za pošiljanje elektronskih sporočil posameznikom (SMS, sporočila v aplikacijah za hipno sporočanje, e-poštna sporočila) uporablja storitev Cartfox. Politika zasebnosti Cartfox in podatki o ponudniku Cartfox so dostopni tukaj. Upravljavec osebne podatke upravlja skupaj s ponudnikom Cartfox.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, so:

 • e-poštni naslov;
 • telefonska številka;
 • podatki o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-poštni naslov in/ali telefonska številka;
 • podatki o pošiljanju sporočil:
  • tip sporočila (SMS, sporočilo v aplikaciji za hipno sporočanje (vrsta aplikacije), e-poštno sporočilo);
  • datum pošiljanja;
  • čas pošiljanja;
  • vsebina pošiljanja (npr. zapuščena nakupovalna košarica, obvestilo o popustu ipd.);
 • podatki o nedostavljivosti sporočila (datum in čas prejema obvestila o nedostavljivosti;
 • podatki o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapuščeni nakupovalni košarici, nakup artikla s popustom ipd.).

Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox, posredujejo samodejno, ko jih posameznik vpiše na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca. 

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve Cartfox je:

 • osebna privolitev posameznika (pri prejemnikih, ki so jo podali privolitev za prejemanje sporočil);
 • zakoniti interes upravljavca (pri prejemnikih sporočil, ki upravljavcu niso podali privolitve za prejemanje sporočil).

Vsako prejeto sporočilo vsebuje navodila za enostavno odjavo od prejemanja. Z odjavo se prejemnik odjavi le od prejemanja sporočil v storitvi Cartfox. Če želite popolno odjavo od vseh sporočil, ki jih pošilja upravljavec, nam lahko pišete na sales@dfvu.org. 

Namen obdelave osebnih podatkov v okviru storitve Cartfox je spodbujanje prejemnikov k nakupu artiklov ali storitev na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca oziroma preverjanje njihove volje za sklenitev pogodbe (npr. pri obveščanju o zapuščeni nakupovalni košarici).

Osebni podatki v okviru storitve Cartfox se ne posredujejo tretjim osebam (razen skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox) in tudi upravljavec do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru Cartfox dostopa le do poročil, ki vsebujejo agregirane in s tem anonimizirane podatke (npr. število poslanih sporočil, število nakup preko poslanih sporočil ipd.).

Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, se ne iznašajo v tretje države ali mednarodne organizacije, torej se ne iznašajo ali posredujejo izven ozemlja držav članic EU.

Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru Cartfox, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah, ki jih imajo posamezniki v zvezi s temi osebnimi podatki so dostopni v Politiki zasebnosti in ravnanja z osebnimi podatki CARTFOX. Za več informacij se lahko obrnete na sales@dfvu.org ali na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov JK Group d.o.o., Stegne 27, 1000 Ljubljana, dpo@jkgroup.si, + 386 (0)590 91 794.